Gert Lambers - 17 jul 2024

Uiteraard wilt u uw zelf vergaarde data ook zelf kunnen analyseren en interpreteren. Met Microsoft Power Platform neemt u de controle in eigen handen. En dat zonder één regel code te schrijven. Ontdek waarom ook uw bedrijf er voordeel uit haalt!

De wereldwijde vraag naar apps groeit veel sneller dan het aanbod aan ontwikkelaars om ze te bouwen. Dit onevenwicht tussen vraag en capaciteit benadrukt de dringende behoefte aan schaalbare oplossingen. Gelukkig biedt Microsoft Power Platform een oplossing. Dit pakket met vier low-codetools stelt uw bedrijf in staat om de efficiëntie van uw processen te verhogen. Het platform bestaat uit PowerApps, Power Automate, Power BI en Common Data Service. Het komt erop aan deze tools gericht te gebruiken en te combineren.

Wat u zelf doet, doet u (weldra) beter

Zoals u weet, is data het nieuwe goud. U kunt uw bedrijfsprocessen flink verbeteren door relevante gegevens correct te analyseren en te interpreteren. Met elke klantinteractie, of het nu om een e-mail of een nieuwe data-import in uw CRM/ERP-systeem gaat, wordt uw datapool verder gevuld.

Om het maximale uit deze gegevens te halen, kunt u een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Dat kost echter een smak geld. Bovendien wordt uw bedrijf op die manier afhankelijk van een derde partij. Met Microsoft Power Platform beschikt u daarentegen zelf over de nodige tools om controle over uw data te krijgen, verhelderende analyses te maken en uw workflows te optimaliseren. Uiteraard vergt het enige tijd – en wellicht ook wat hulp – om deze tools onder de knie te krijgen. Maar deze relatief kleine inspanningen gaan al snel renderen.

data-tools

4 krachtige tools om de controle te herwinnen

Zoals gezegd bestaat het Microsoft Power Platform uit vier krachtige tools: PowerApps, Power Automate, Power BI en Common Data Service. We stellen ze even kort voor:

  • Microsoft PowerApps

PowerApps is een gebruikerssuite waarmee u snel apps op maat kunt maken om uw bedrijfsprocessen te stroomlijnen. Deze apps hebben toegang tot een grote verscheidenheid aan gegevensbronnen, ongeacht of deze gegevens in de cloud of lokaal zijn opgeslagen. U kunt de apps uitbreiden met tal van functies met behulp van eenvoudige drag-and-drop acties. Afhankelijk van het toestel waarop u de app gebruikt, kunnen nog meer functies worden toegevoegd. Denk aan locatieregistratie en het vastleggen van afbeeldingen of handtekeningen. Een voorbeeld van zo’n PowerApp is de mobiele registratie van productschade mét overdracht naar uw CRM-systeem.

  • Microsoft Power Automate

Microsoft Power Automate is een workflowtool waarmee u processen – van eenvoudige meldingen tot complexe goedkeuringstrajecten – creëert en automatiseert. Deze tool is uitermate geschikt om bedrijfsprocessen te optimaliseren door repetitieve taken te automatiseren, waardoor u tijd bespaart en de foutenlast verkleint.

  • Microsoft Power BI

Business intelligence tool Microsoft Power BI biedt u de mogelijkheid om een datagedreven bedrijfscultuur te implementeren in uw organisatie. Op basis van bestaande gegevens kunnen objectieve beslissingen worden genomen. Deze gegevens worden voor de gebruiker visueel beschikbaar gemaakt in aangepaste dashboards. Net als PowerApps en Power Automate heeft PowerBI toegang tot alle gegevensbronnen en kan het gegevens visualiseren en met elkaar verbinden. Dankzij de diepe integratie in Excel en de look & feel van Office leidt Power BI tot een snelle gebruikersacceptatie. Neem betere beslissingen met kant-en-klare Power BI-dashboards!

PowerBI

  • Microsoft Common Data Service

Common Data Service is de gemeenschappelijke dataservice voor alle toepassingen van Power Platform, Dynamics 365 en Office 365. De service biedt ook de centrale interface voor het verbinden van alle andere data – lokaal en in de cloud. Veel grote softwareleveranciers, zoals SAP en Adobe, ondersteunen deze service. Dit betekent dat u uw gegevens altijd kunt gebruiken in het Power Platform, ongeacht vanuit welk systeem ze komen en waar ze zijn opgeslagen.

Stap nu de toekomst binnen!

U merkt het: Microsoft Power Platform biedt u nieuwe tools waarmee u optimalisaties kunt doorvoeren die voorheen alleen mogelijk waren via ingewikkelde en dure aanpassingen aan uw hele IT-landschap. U kunt ook automatische workflows gebruiken, zodat alledaagse taken vanzelf gaan. Kies voor real-time gegevens uit de hele organisatie, dat leidt tot de beste beslissingen. En gebruik eventueel ook AI-chatbots voor veelgestelde vragen.

Aurelium maakt u en uw medewerkers graag wegwijs in de tools van Microsoft Power Platform. Neem vrijblijvend contact op. Onze consultants helpen u graag verder. 

Contacteer ons